Goede voorbeelden - lokale overheden

Woonerf Hertstraat krijgt groen kleedje

In de omgeving van de Hertstraat in Gent wordt het straks nog aangenamer wonen. Zes straten worden ingericht als woonerf, waardoor kinderen er meer plaats hebben om te spelen. Bewoners kijken op meer groen: geveltuinen, bomen en slingerplanten zullen het straatbeeld sieren. Wadi’s in het groen vangen het overtollige regenwater op.  Een #frisgroene oase in het midden van de stad.

Groendak op 28 garageboxen

De buren van de nieuwe wijk Rietedries in Wondelgem wilden hun buurt zo groen mogelijk maken. Daarom legden ze een groendak aan op maar liefst 28 garageboxen van de 32 in de wijk. Een expert begeleidde hen in het technische proces, en een groepsaankoop hield het project betaalbaar.  Samen met de aannemer zocht de groep naar duurzame materialen en plantensoorten die bijen en insecten aantrekken. De Stad Gent ondersteunde dit initiatief met de subsidie ‘Duurzame Wijken’.

Klimaatbrochure Stad Gent

Ook jouw gemeente en haar inwoners kunnen de klimaatverandering beperken! Met concrete voorbeelden legt de stad Gent je uit hoe ze de stad  “klimaatrobuust” gaat maken.

Vergroende hertstraat
Groendak wondelgem